|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Annonce:


Twilight
Twilight (dansk "Tusmørke") er en amerikansk fantasy-/kærlighedsroman. Den er skrevet af den amerikanske forfatter Stephenie Meyer. Bogen udkom i USA i 2005, og blev filmatiseret i 2008.

Twilight er den første bog i Twilight Sagaen, som består af fire bøger. Efterfølgerne i serien hedder New Moon (Nymåne), Eclipse (Formørkelse) og Breaking Dawn (Daggry).
Bogen handler om pigen Bella Swan, der næsten hele sit liv har levet sammen med sin mor, da forældrene er skilt. Moderen, Renée Dwyer, gifter sig igen, denne gang med en baseballspiller, Phil Dwyer, og han rejser meget. Renée bliver hjemme med Bella, men Bella ved at hun ikke trives med det, så hun beslutter at flytte til en lille regnfuld by, hvor alle kender alle, Forks, i staten Washington for at bo hos sin far, Charlie Swan. Her møder Bella den mystiske Edward Cullen. Det viser sig at han en 108 år gammel vampyr, som er 17 år for evigt. Edward og hans vampyrfamilie lever kun af dyreblod, de kalder sig selv vegetarer. På trods af dette forelsker de sig impulsivt og hovedkulds i hinanden. Men da den farlige vampyr James, og hans klan dukker op, må Edward og hans familie gøre alt i deres magt for at redde Bellas liv.

Vampyrerne i Twilight-universet adskiller sig på mange områder fra de traditionelle vampyrer selv om der selvfølgelig også findes mange ligheder. Deres hud er helt bleg, iskold og hård som granit. De er alle utroligt smukke, utroligt hurtige, stærke, udødelige og lever af menneske-blod (Cullen familie lever dog kun af dyreblod, og ser sig selv som "vegetarer"). De hverken sover eller spiser(men kan dog godt spise menneskemad, det er bare ubehageligt for dem,- som at spise jord).

Hvidløg, kors, spejle og vievand har ingen effekt på dem. Den eneste måde at tilintetgøre en vampyr på, er at rive den fra hinanden og brænde stykkerne , Ligeledes dør de heller ikke af at blive spiddet med et træspyd. Men det er svært fordi de har alle sammen uovertrufne sanser bl.a. syn, hørelse og lugtesans. De medtager de deres evner fra deres menneskelige liv, bare meget kraftigere , fx. havde Jasper altid haft en god fornemmelse for folk i hans menneskeliv, og kan nu både fornemme og ændre folks humør når han er i nærheden. Når vampyrene er i sollys glimter deres hud som tusind små diamanter, og dette er grunden til de ikke kan vise sig i sollys, da folk ville se at de var anderledes. Deres øjenfarve ændrer sig alt efter hvor tørstige de er. Sort øjenfarve betyder at de er tørstige. Vegetarvampyrer har topas- og andre gyldenfarvede øjne, mens menneskedrikkere har blodrøde øjne. De har heller ikke hugtænder, fordi der ikke er brug for det, da deres tænder er skarpere end barberblade.Vampyrer kan ikke blive ældre eller ændre sig.

Kategorier på sider:

Star Wars produkter J K Rowling Harry Potter Narnia produkter Science fiction produkter Fantasy forfattere Ringenes Herre Fantasticon Kampagnetilbud Fantasy bøger Plakater Twilight Harry Potter produkter Final Fantasy produkter Film Ringenes Herre produkter Twilight produkter Final Fantasy Ringenes herre produkter Spil på nettet Fiktion Star Wars Udklædningstøj Narnia J R R Tolkien Bøger Historisk udvikling Fantasy genrer Hvad er fantasy1111
 
 
 Du er her: Fantasy - Diverse Fantasy - - Hvad er Fantasy en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.